100 jaar bs. Lambertus

Kunstproject

Onze derde en tevens laatste activiteit in het kader van het 100-jarig bestaan van basisschool Lambertus betrof het Kunstproject, waarin een hele belangrijke rol was weggelegd voor onze leerlingen. Tijdens een aantal werkmiddagen hebben de kinderen heel intensief gewerkt aan een zestal kunstwerken en het resultaat mag er zeker zijn: ze hebben er prachtige kunstwerken van gemaakt!

TV Ellef heeft opnames gemaakt tijdens een van deze werkmiddagen. Het filmpje is te bekijken via de onderstaande website:

http://site.tvellef.nl/video/kunstproject-basisschool-lambertus-in-swalmen

Op vrijdag 17 juni 2016 hadden we het Kunstproject in gezamenlijkheid afgesloten, waarbij alle kunstwerken uitgebreid tentoongesteld werden aan alle belanghebbenden en direct betrokkenen. Daarnaast werden de kinderen getrakteerd op een uitgebreide lunch, als dank voor hun geweldige inzet. Deze feestelijke afsluiting werd uitgebreid gefilmd door zowel TV Ellef als RTV Roermond. Op de onderstaande websites kunt u de betreffende filmpjes nog eens bekijken:

http://site.tvellef.nl/video/kunstwerken-op-lambertusschool-swalmen

Ook hebben we het betreffende krantenartikel rondom ons Kunstproject als link voor u toegevoegd (zie hieronder):

http://www.dichtbij.nl/roermond/regionaal-nieuws/artikel/4257237/basisschool-lambertus-in-swalmen-viert-eeuwfeest-met-presentatie-kunstproject.aspx

 

Open dag / reünie basisschool Lambertus

Op zaterdag 7 november 2015 heeft de open dag en reünie plaatsgevonden op basisschool Lambertus in het kader van haar 100-jarig bestaan (1915-2015). Tussen 11.00-16.00u werden vele foto’s van de afgelopen 100 jaar tentoongesteld, waarbij er tevens talloze oude, nostalgische spulletjes waren verkocht. Ook hebben enkele sprekers van de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen mooie herinneringen opgehaald aan de school.

Vanaf 19.00u vond de reünie plaats, die speciaal bedoeld was voor de oud-collega’s van de school. De verschillende ervaringen van eenieder, de mooie anekdotes, de prachtige verhalen, ze zijn allemaal de revue gepasseerd op deze avond!

Over het algemeen was er sprake van een grote opkomst gedurende de gehele dag, waarbij met name de fijne, gemoedelijke sfeer in positieve zin opviel. Al met al een geslaagde dag waar we met gepaste trots op terugkijken!

Via de onderstaande website (RTV Roermond) kunt u het filmpje bekijken omtrent onze open dag / reünie:

https://www.youtube.com/watch?v=c-HYmfjQptI

 

Foto aanbouw basisschool Lambertus (1914):

Foto 1914

Opening eerste schooldag

Op maandag 31 augustus 2015 vond de opening van de eerste schooldag (en dus de ‘aftrap’ van het 100-jarig jubileum van basisschool Lambertus) plaats, waarbij we officieel ons nieuwe schoollogo hadden onthuld.

Voor een impressie van de opening van onze eerste schooldag en de onthulling van het nieuwe schoollogo: zie het filmpje (TV Ellef) op

http://www.tvellef.nl/php/pivot/entry.php?id=6207&w=extravideo2

 

Nieuwe logo basisschool Lambertus:

 Logo Lambertus (1)